Gong tábor

- Személyes fejlődés
- Közösségi élmény
- Életérzés

Utazás a gongok varázslatos világába

Gong tábori emlékek

A Gong táborok középpontjában mindig a gong és a gong játékos áll. A táborok során az résztvevőink tovább fejleszthették játék tudásukat, megismerkedhettek speciális gongokkal és ezek különböző használati módjaival, elmélyíthették a megszerzett tudást a gyakorlás és a saját gongjáték finomítása során.
A táborokban mindenkivel személyes szinten is foglalkoztunk és segítettük a fejlődésüket.
A táborok azonban nem csak a gongjátékról szóltak, hanem lehetőség volt kikapcsolódásra, pihenésre és új barátságok alakultak. A gongtáborok emellett egy remek lehetőséget biztosítottak arra is, hogy megtapasztaljuk a csoportos hangfürdők és a meditatív gongjátékok által nyújtott testi és lelki előnyöket.

 

2023 - Budapest

Huayan Buddhista Templom

Az évek során többféle helyszínen is jártunk, és minden tábor újabb és újabb élményeket tartogatott számunkra.

Idén különleges helyszín és autentikus élmények fogadtak minket. Shifu meghívására a Huayan Buddhista Templom adott otthont a tábor számára.

Lehetőségünk volt a kísérletezésre, újításokra a szakmai hangfürdők során. A közös játékok, gyakorlatok, a  csapatmunka, tovább erősítette a közösségünket, és a vidám játékoknak köszönhetően mindenki jókedvűen, felszabadultan és boldogan élvezhette a gongok csodás világát.

Huayan Buddhista templom gong tanfolyami helyszín
GongAkadémia gong tábora Magyarpolányban

2015 - Magyarpolányi

Kreatív játékok és "gong vonat"

2015-ben Magyarpolányban jártunk, és az első napokban páros játékokkal és a „gong vonattal” indult a tábor. Ezeknek a játékoknak köszönhetően egyre jobban összekovácsolódtunk, és az egész tábor időnként egy hatalmas vidám játszótérnek tűnt. Azonban a tábor nem csak játékokról szólt. A Feldenkrais mozgásos gyakorlatok segítségével finomítottuk a gong játékot, és mindenki megoszthatta egymással a saját tapasztalatait és technikáit.

2016 - Pécsvárad

Nyilvános hangfürdő és csapat munka

Az évek során többféle helyszínen is jártunk, és minden tábor újabb és újabb élményeket tartogatott számunkra.

Pécsváráron az óriás gong kör alkotása volt az egyik csodálatos élménye a tábornak.

A nyilvános hangfürdőn pedig a körülöttünk lévőkkel együtt élhettük át a gongok csodás hangját és rezgéseit. A csapatmunka, amit az együtt eltöltött idők során végzettünk, megerősítette a közösségünket, és a vidám játékoknak köszönhetően mindenki jókedvűen, felszabadultan és boldogan élvezhette a gongok csodás világát.

GongAkadémia gong tábora Pécsváradon
GongAkadémia gong tábora Sarlóspusztán

2017 - Sarlóspuszta

Egyedi gongok felfedezése

2017-ben Sarlóspuszta volt a célállomásunk, és az egyedi gongok felfedezése volt az egyik legérdekesebb része a tábornak.
Mindenki kipróbálhatta a különböző gongokat, és felfedezhette a saját hangjának hatását a testére és a lelkére. Az együtt eltöltött idő alatt pedig sokat gyakoroltunk és játszottunk, hogy minél többet tanuljunk egymástól.

2019 - Máriabesnyő

Kreatív alkotás és gong játék

2019-ben Máriabesnyőn volt a táborunk, és az összes résztvevőnek csodálatos élményt nyújtott a helyszín és az éjszakai gongjáték. A hangszerek és a gong kapcsolatáról is sokat tanultunk, kísérleteztünk. A szabadban való gong játékok új élményt hoztak a spiritualitás és a természet kapcsolatában. Közösségi programként készítettünk egy kreatív montázs képet és meglátogattuk a Gödöllői Királyi Kastélyt és felkerestük a Világbéke-gongot (World Peace Gong).

Az egyik legérdekesebb dolog, amit a 2019-es tábor során megtapasztalhattunk, az a hangszerek és a gong közötti kapcsolat felfedezése volt. Az éjszakai gongjáték előtt sok időt töltöttünk azzal, hogy kipróbáltunk más hangszereket, mint például a monocrome, hegedű, kalimba, pánsíp és tárogató. Ezek a hangszerek, bár különböző formájúak, anyagból és méretből adódóan, mindegyiknek sajátos hangja van. Különösen érdekes volt észrevenni, hogy a gong hangja hogyan harmonizál, vagy nem ezekkel a hangszerekkel, és hogyan módosítja, formálja át azok hangját.

Az általunk kipróbált különböző hangszerek és a gong közötti kapcsolat felfedezése számtalan lehetőséget kínál arra, hogy a zenei kreativitásunkat fokozzuk, és még gazdagabbá tegyük azt az élményt, amit a gongjáték nyújt számunkra.

GongAkadémia gong tábora Máriabesnyőn