ELISABETH DIERLICH®-GONGAUSBILDUNG

Legyél profi gongjátékos
Vezess felkészülten hangfürdőket

Képzéseinken megtanítjuk a szívből jövő,
tudatos, strukturált gongjátékot.

Lépj magasabb szintre!

Fejleszd tovább hangmasszőr tudásodat !

Ha már jártas vagy a hangmasszázs és hangtálak terén, és szeretnéd tovább bővíteni szakértelmedet, itt a lehetőség!

Egyedülálló lehetőséget kínál gongtanfolyamunk a fejlődésre és új tudás megszerzésére.

Hangmasszőrként hol tudnád alkalmazni az új tudást?

Képzeld el, milyen lenne, ha a hangtálak és hangmasszázs terén szerzett hangmasszőr tudásodat tovább fejleszthetnéd, és olyan technikákat sajátíthatnál el, amelyek segítségével további mély hatást gyakorolhatsz mások életére. A GongAkadémia gongtanfolyama lehetőséget ad számodra, hogy valóra váltsd ezt az álmodat!

Gondolj csak bele, hogyan lehetne még hatékonyabbá tenni a hangmasszőri munkádat a hangterápia terén. Hogyan lennél képes  inspiráló hangélményeket teremteni, energetikai egyensúlyt helyreállítani és segíteni az embereknek elengedni a stresszt, megtalálni a harmóniát? A gongtanfolyamunkon olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyekkel mindezt megteheted.

Amikor már a tudásod mélyebb szintjére lépsz, új dimenziók nyílnak meg előtted (Gong4). Elképzelheted, hogy milyen lenne, ha képes lennél olyan élményeket teremteni, amelyek meghaladják a hangmasszázs szokásos hatását? Képzeld el, ahogy a gong hangjai megteremtik a teret, melyben oldódnak az energetikai blokkok és elindulnak az öngyógyító folyamatok és kialakulnak magasabb szintű kapcsolatok.

Kérjél információt!

Tanítjuk és nap mint nap alkalmazzuk

Gyakorlás a GongAkadémia gong tanfolyamán

Tanfolyamok

Gyakorlat orientált képzés az alapoktól a Hangfürdő vezetéséig.

Hangfürdő a Harmony Jóga Stúdióban

Hangfürdők

Relaxáció, pihenés, feltöltődés a gongok és hangtálak terében. Csapatépítő hangfürdők.

Páros hangmasszázs 02

Hangmasszázs

Egyéni és páros hangmasszázs élmény a hangtálak és gongok terében.

A tanultak nagyon jól alkalmazhatók

 • Meditáció, relaxáció, hangfürdő, gongfürdő vezetésénél
 • Egyéni és csoportos foglalkozások alkalmával
 • Gong meditáció, és hangtál meditáció vezetésénél
 • Hangmasszázs, rezgésterápia, hangterápia során
 • Játék saját örömünkre
 • Egyéni és csoportos foglalkozások keretein belül.
 • Pihentető hang meditációk és a hang utazások során.
 • Saját játékod színesebbé tételében.
 • Önmagad érzékelésének fejlesztésében...
Kapcsolatfelvétel a gonggal a gong tanfolyamon

Gong játék saját magunknak

Itt ez a csodálatos hangszer, amelynek segítségével tehetsz önmagadért.

Aki a gongon játszik, megtapasztal magából valami újat. Vagyis a gong vezet az önmegismerés útján. A gongon való játék elsajátításával kezelhetjük a belső állapotainkat.

Kijátszhatod magadból a feszültséget, vagy ha arra van szükséged, tudni fogod, hogyan játssz úgy a gongon, hogy megnyugtasd, vagy meditatív állapotba hozd magad.

A gongon való játék visszahat ránk, és ahogy egyensúlyba hozzuk a gongot, úgy mi is visszakerülünk a saját középpontunkba.  

És ez még nem minden!

Talán szükséged van arra, hogy felébreszd a kreatív energiáidat és meg is valósítsd az álmaidat. A számok energiájának játszásával közelebb kerülhetsz mindezekhez. A gongot ezért akár erőforrásként is használhatjuk.

Gonjáték egyéneknek

Egyéni gongmasszázs
 • Ha már megismerkedtél a gonggal, és már van egy kapcsolat közötted és a gong között,
 • Ha már túl vagy a Gong1-es tanfolyamon, és már sok tapasztalatot szereztél a magadnak való játék során,

Lassan kiléphetsz a család, a barátok, ismerősök körébe, és nyújthatsz számukra valami nagyon kedveset: figyelmet, törődést, hangajándékot, vagyis egy gongmasszázst.

Alkalmazhatod mindazt a tudást, technikát, szimbólumokat, amelyeket a tanfolyamon elsajátítottál. Ismertesd meg az embereket a gonggal kapcsolatos élményekkel, rezgésekkel.

Figyeld meg a hatást, szerezz tapasztalatokat, kérj őszinte visszajelzéseket! Tudni fogod, hogy mit játssz a kliensed kívánságának megfelelően. Ahogy haladsz a Gong1-2-3-4 képzéseken, úgy bővül a lehetőségek tárháza, bővül a repertoárod, és ha ég benned a tűz, amely gyakorlásra sarkall, úgy egyre magabiztosabb leszel, hogy mit nyújts annak, akinek játszol.

Gongfürdő 1
Hangfürdő a Harmony Jóga Stúdióban

Gong játék csoportnak

Hangfürdő, meditáció vezetése

A családnak, barátoknak, ismerősöknek nyújtott hangélmény után itt az idő arra, hogy egy nagyobb csoporttal is megismertesd a gongok rezgéseinek jótékony hatását. Pihentető, ellazító, feszültségmentesítő gongjátékot adhatsz azoknak, akik a napi rutin után kipróbálják a hangfürdőt. A „hangokban fürödni” szerencsés dolog, tartják ezt a mondást a Távol-Keleten.

A hangtálak és a gongok terében a résztvevők új testi élményeket élhetnek át, a hangfürdő alkalmas arra, hogy a kliens „magába igya” a hangokat és eljusson egy feszültségmentes állapotba.

A meditáció során a fókuszba a hangok figyelését helyezzük, megfigyelhetjük, hogy milyen testérzeteket váltanak ki belőlünk a hangok, és ezek az érzések hol jelentkeznek a testünkben. Miközben a résztvevőket vezeted, eggyé válhatnak a meditáció tárgyával.

A hangfürdő vezetése tanfolyam alatt elsajátítod a hangtálak és a gongok együttes használatát, kipróbálhatsz verbális lehetőségeket, megtanulhatsz egy-egy relaxációt, amely segít a cél elérésében.

Koncert, szinpadi fellépés

Egyéni performance

Egy gongos, hangtálas koncert alkalmával meditatív zenei élményt nyújthatunk egy csoport számára.

Több gonggal is dolgozhatunk, illetve bevonhatunk a gonghoz, illetve a hangtálhoz illő hangszereket, pl. óceándobot, szitárt, handpant.

Ez a lehetőség is meghozza az ellazulás és az új testi hangélmények megélését, a kíváncsiság kielégítését.

A Gong3-4-es tanfolyamán még inkább kilépünk a térbe, a Tam-Tam gongon kívül a Fen gongokat is bevonjuk, és felépítünk egy ún. „gong házat” is, amely még inkább kitárja a megtapasztalások lehetőségét…

Gong koncert a szegedi Lótus napokon

A tanfolyamot ajánljuk:

A Gongtanfolyamot ajánljuk minden olyan személynek, aki érdeklődik a hangok, a zene, a meditáció és a személyes fejlődés iránt, akik szeretnének elmélyedni a gongjáték és a hangfürdő világában.

A képzés mindenki számára nyitott, akinek van érdeklődése a témába és szeretné ezt elmélyíteni, akár csak önmaga számára, akár a szakmában való továbbhaladáshoz.

Nem szükséges előzetes tapasztalat, sem különleges zenei képzettség. Azok számára is alkalmas, akik a zene és a hangok területén szeretnék kibővíteni tudásukat és gyakorlati tapasztalatot szerezni.

Mit és hogyan fogok tanulni?

A Gongtanfolyamon számos témát tanulhatsz meg, amelyek közé tartozik:

 • tudatos, strukturált , meditatív játék
 • szívből jövő gongjáték
 • a gong játéktechnika alkalmazása különböző gongokon,
 • a számok energiájának és geometriai formáinak alkalmazása,
 • a gongok térbeli alkalmazásának lehetőségei,
 • meditációs és relaxációs technikák,
 • hangfürdő tervezése és tartása
 • a kliensekkel való kommunikáció.

A képzés gyakorlat orientált. Bemutatókon és demókon keresztül lehetőség lesz átélni, megtapasztalni  a gongjátékot. Gyakorlatokon keresztül elsajátítani a játék technikákat és tapasztalatot szerezni, a gongjáték és hangfürdők levezetésében.

A gyakorlati órák során pedig megtanulod: 

 • hogyan lehet felvenni a kapcsolatot a gonggal,
 • hogyan kell egy és két kezes játokmódokban játszani,
 • hogyan lehet figyelni a hangzásra az érzésekre,
 • hogyan tudod kialakítani a szívből jövő intuitív játékot
 • hogyan lehet a hangfürdőket megtervezni és levezetni.

A résztvevők folyamatos visszajelzést és személyre szabott támogatást kapnak az egyes gyakorlatok során, amely segíti az egyéni technikák kialakítását, a fejlődést.

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek egyéni és csoportos hangfürdők tervezésére, vezetésére, kliensekkel történő egyéni munkára.

Tüzes Fen gong

Szívből jövő játék

Tudatos és Strukturált meditatív gongjáték
 • A szívből jövő intuitív, tudatos, strukturált játék a gongtanfolyamon a gyakorlatban valósul meg.
 • A tanfolyam során résztvevők megismerkednek a gongokkal, a hangfürdő fogalmával és annak hatásával a testre, az elmére és az érzelmi állapotra.
 • A tanfolyam nemcsak a gongjáték technikáira fókuszál, hanem arra is, hogyan lehet a gongot és a hangfürdőt intuitív módon alkalmazni a személyes és a szakmai életben.
 • A tanfolyam során a résztvevők számos lehetőséget kapnak arra, hogy gyakorolják a szívből jövő, tudatos, struktúrált, intuitív gongjátékot, különböző csoportokban, egyéni és páros gyakorlatokban.

 • A résztvevők folyamatos visszajelzést és személyre szabott támogatást kapnak az egyes gyakorlatok során, amely segíti az egyéni technikák kialakítását, a fejlődést.

Tanulási módszerek

Gyakorlat orientál, tapasztalati úton történő tanulás
 

A Gongtanfolyam során különböző tanulási módszereket alkalmazunk, hogy a lehető legteljesebb és leghatékonyabb képzést biztosítsuk.

 1. Elméleti előadások: A tanfolyam során az elméleti előadások és bemutatók segítségével megismerheted a hangok és a gongok hatásait, a meditáció és a tudatos jelenlét alapjait, valamint a gongok és a hangfürdő alkalmazási lehetőségeit.

 2. Gyakorlatok: A tanfolyam során részt veszel gyakorlati foglalkozásokon, amelyek során megtanulod a gongok használatát, valamint a hangfürdő gyakorlati alkalmazását.

 3. Csoportos gyakorlatok: A tanfolyam során csoportos gyakorlatokon veszel részt, amelyek segítenek abban, hogy tapasztalatot szerezz a hangfürdő alkalmazásáról a gyakorlatban, és megismerd a gong egyéni és csoportos hatását.

 4. Tapasztalati tanulás: A tanfolyam során nagy hangsúlyt helyezünk a tapasztalati tanulásra, amelynek során lehetőséged van a saját élményeidre és érzéseidre koncentrálni, és a saját ritmusodban haladni a tanulásban.

Páros gong játék a gong tanfolyamon
TamTam és Fen gong a gong tanfolyamon

Gongok, amelyeken játszunk

 • Kínai Wuhanból származó Tam-Tam és Fen (Wind) gongokon játszunk.
 • A résztvevők megismerik a gongok közti különbségeket és tapasztalatot szereznek a gongok sokszínűségéből.
 • Megtanulják a gongok választásának technikáját.
 • Megtalálják azokat, melyek igazán szívből szólnak nekik.
 • Kis csoportokban dolgozunk. Így biztosítani tudjuk, hogy minden résztvevő kellemes hangulatú és figyelmes légkörben a hangzás teljességére figyelve, játszva tárhassa fel a gongjáték sokféle lehetőségeit.

Utazás a hangok csodálatos világában

Küldetésünk

Személyes küldetésünknek tartjuk, hogy Magyarországon is legyen lehetőség tudatos strukturált, szívből jövő meditatív gongjátékot és hangfürdő vezetést tanulni, akár a hangok, rezgések iránt érdeklődők, akár hangmasszőrök számára.

Küldetésünk, hogy a gongjáték tanításával és a hangfürdők vezetésével minél több embernek segítsünk a relaxációban, a stressz oldásában és az érzelmi egyensúly visszaállításában.

Ezen kívül az is fontos, hogy a saját életünkben is nap mint nap alkalmazzuk a tanítottakat és játsszunk a gongon, hogy tovább fejlődjünk ezen az úton, és az általunk keltett pozitív hatást átadhassuk másoknak is.

Amire büszkék vagyunk

Az óriás gong előtt - Zsuzsa

Zsuzsa

A hangmunka területén több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezem. Az Elisabeth Dierlich®-Gongausbildung koncepció® magyarországi képviselője, a Gong Akadémia egyik alapító tagja vagyok.

Az óriás gong előtt - Gyuri

Gyuri

A hangmunka területén több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezem. Az Elisabeth Dierlich®-Gongausbildung koncepció® magyarországi képviselője, a Gong Akadémia egyik alapító tagja vagyok.

Szakmai év
0 +
Tanfolyami résztvevő
0 +
Hangfürdő
0 +

Néhányan, akik már elvégezték a tanfolyamokat

Mit mondanak rólunk?

Hangfürdő vezetése 01

Megélni és átadni

Tanítani és játszani?

Mint oktatók, nem csak tanítjuk a gong játékot, de nap mint nap alkalmazzuk is a tanítottakat.

Fontosnak tartjuk, hogy ne csak elméletben beszéljünk a gongokról és a meditációról, hanem gyakorlatban is alkalmazzuk azokat.

Minden alkalommal, amikor a gongokon játszunk, lehetőséget kapunk arra, hogy elmélyítsük a saját meditációs gyakorlatunkat, és megtapasztaljuk a hangfürdő jótékony hatásait. Ezáltal aztán még hatékonyabban tudjuk átadni a gongjáték művészetét és értékét azoknak, akik tanulni szeretnének tőlünk.

 • Tanulunk és játszunk is, így mindig fejlesztjük és alkalmazzuk a gongjáték technikáit.
 • Azért is játszunk rendszeresen, mert így még jobban elsajátítjuk a gong játékának művészetét.
 • Mindennap alkalmazzuk a tanítottakat, hogy még mélyebben megértsük és átéljük a gong mindent átható rezgéseit.
 • Azáltal, hogy tanítunk is és játszunk is, lehetőséget teremtünk mások számára, hogy megismerjék és megtapasztalják a gong  áldásos hatásait.

Leggyakoribb kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

A tanfolyam sorozat azoknak szól, akik

 • érzéssel, szívvel szeretnének játszani a gongokon
 • tudatosan szeretnék alkalmazni a gongokban rejlő lehetőséet
 • szívesen használnák a gongokat egyéni és csoportos foglalkozások  keretein belül,
 • vagy különböző zenei projektekben, hangfürdőkön, akár más hangszerekkel együtt is,
 • vagy csak egyszerűen szívesen játszanának maguk örömére.
 • A későbbiekben gong-terápiás célra szeretnék használni tudásukat.

Nincs más típusú képzéshez kötött feltétele a tanfolyamon való részvételnek.
A képzés az alapoktól indul, így azok számára is nyitott a lehetőség, akik most szeretnének megismerkedni a gongok világával. 

 • Alapvető ismereteket a TamTam Gongról.
 • A gongokkal történő kapcsolatfelvétel különböző módjait.
 • Többféle játékmódot és ezeket gyakorolni is fogod.
 • Saját érzékelésednek és érzékenységednek fejlesztését.
 • Belső hozzáállásod kialakítását a gong játékban…

Nincs szükség előzetes felkészülésre vagy gyakorlásra a tanfolyamok előtt. Minden szükséges információt és gyakorlati tudást a tanfolyamok során sajátíthatod el.

 • Egyéni és csoportos foglalkozások keretein belül.
 • Pihentető hang meditációk és a hang utazások során.
 • Saját játékod színesebbé tételében.
 • Önmagad érzékelésének fejlesztésében.… 

Az alábbiakban található néhány példa a gongtanfolyamon való részvételre vonatkozó lehetséges kontraindikációkra:

 • Súlyos pszichés betegség vagy állapot, például akut pszichózis vagy személyiségzavarok
 • Súlyos fizikai betegség vagy sérülés, amely korlátozza a mozgást, a testhelyzetet vagy a légzést
 • Friss seb vagy sérülés, amely gyógyulásra szorul
 • Terhesség első három hónapja
 • A gongok által keltett erős hanghatások miatt epilepsziás rohamokra hajlamosak
 • A gongok hangjai miatt kiváltott intenzív szédülés vagy ájulás
 • Súlyos halláskárosodás vagy más fülproblémák, amelyek érzékennyé tehetik a hangokat

Fontos megjegyezni, hogy a felsoroltak csak példák, és minden esetben ajánlott konzultálni orvossal vagy egészségügyi szakemberrel, ha bizonytalanság merül fel. A biztonságos és hatékony részvétel érdekében mindig fontos, hogy az egyéni egészségi állapot és korábbi tapasztalatok figyelembevétele mellett történjen meg a döntés a részvételről.

A Gongakadémia minden szükséges felszerelést biztosít a tanfolyamokon, beleértve a gongokat, az állványokat és az ütőket. Azonban, ha valaki saját gongja van, az is használható a tanfolyamon.

Igen, az általunk szervezett gongtanfolyamok résztvevői számára tanítunk olyan technikákat, módszereket, gyakorlatokat, amelyek segítségével meg tudják találni a saját gongjukat. 

Az egyes gongoknak különböző hangja és rezgése van, és ezek hatással lehetnek a meditációs vagy saját élményre is. Ezért fontos, hogy a megfelelő gongot válasszuk ki a számunkra megfelelő felhasználási területre.

Tanfolyamainkon lehetőség van a különböző gongok kipróbálására, és segítséget nyújtunk a megfelelő gong kiválasztásában a résztvevők személyes igényei és céljai alapján.

Igen, az egyes modulok ismételhetők. Bár a modulok egymásra épülnek, és ajánlott azokat sorrendben követni, a résztvevőknek mindig van lehetőségük arra, hogy újra részt vegyenek bármelyik korábbi modulban, ha szeretnének elmélyülni a már megtanult technikákban, vagy ha szeretnének további gyakorlati tapasztalatokat szerezni a gongokkal való munka során.

Az ismételt részvétel során a résztvevők további tapasztalatokat és ismereteket szerezhetnek, és elmélyíthetik a korábban megszerzett tudást.

Ismétlők számára mindig jelentős kedvezmény vehető igénybe.

A Gongakadémia modul rendszerben fél évente rendszeresen indít tanfolyamokat, az egyes modulok általában havonta  kerülnek megtartásra.

A kurzusok általában januárban és szeptemberben indulnak, de közben is be lehet kapcsolódni az előfeltételek figyelembe vételével.

A pontos időpontokról és a tanfolyamokról mindig friss információkat találsz a Gongakadémia weboldalán.

A képzés díjáról és az aktuális kedvezményekről mindig friss információkat találsz a Gongakadémia weboldalán.

Minden egyes modul elvégzése után:
A Gong Akadémia tanfolyamain résztvevők részvételi tanúsítványt kapnak, amely igazolja a részvételüket és a sikeres tanulmányaikat. A tanúsítványon szerepel a képzés típusa és időtartama, valamint a résztvevő neve és az oktató aláírása.

A teljes kurzus elvégzése után:
Az Elisabeth Dierlich®-Gongausbildung képzés elvégzése után a résztvevők névre szóló tanúsítványt kapnak:
Gong-Klangpraktikerin / Gong-Klangpraktiker® Elisabeth Dierlich,
 amely igazolja a modulok teljesítését és az oktatás sikeres befejezését.
A tanúsítvány magyar és német nyelven is kiállításra kerül.

Emellett a képzésről részvételi igazolást is kapnak a résztvevők, amelyben részletesen szerepelnek a modulok, a képzés időtartama, a résztvevő neve, valamint az oktató aláírása.

Kérjél további információt most!