ELISABETH DIERLICH®-GONGAUSBILDUNG

Legyél profi gongjátékos
Vezess felkészülten hangfürdőket

Képzéseinken megtanítjuk a szívből jövő,
tudatos, strukturált gongjátékot.

Előképzettség nem szükséges

Téged is megszólít a Gong?

Érezted, ahogy a zengése könnyedén betölti a teret és a rezgése átjárja a tested?

Közben tudod, hogy a gong még ennél is több, mert megérinti a lelkünket, megszólítja a szívünket.

Felhangokban gazdag zengése könnyedén betölti a teret. Oldó és rendező rezgéseire egész testünk válaszol, megérint bennünket. Megszólítja érzelmeinket, idegrendszerünket. Csodálatos módon összeköt saját énünkkel, és bőségesen megajándékoz bennünket testi és érzelmi élményekkel.

Tanítjuk és nap mint nap alkalmazzuk

Gyakorlás a GongAkadémia gong tanfolyamán

Tanfolyamok

Gyakorlat orientált képzés az alapoktól a Hangfürdő vezetéséig.

Hangfürdő a Harmony Jóga Stúdióban

Hangfürdők

Relaxáció, pihenés, feltöltődés a gongok és hangtálak terében. Csapatépítő hangfürdők.

Páros hangmasszázs 02

Hangmasszázs

Egyéni és páros hangmasszázs élmény a hangtálak és gongok terében.

A tanultak nagyon jól alkalmazhatók

Felhangokban gazdag zengése könnyedén betölti a teret. Oldó és rendező rezgéseire egész testünk válaszol, megérint bennünket. Megszólítja érzelmeinket, idegrendszerünket. Csodálatos módon összeköt saját énünkkel, és bőségesen megajándékoz bennünket testi és érzelmi élményekkel.

Kapcsolatfelvétel a gonggal a gong tanfolyamon

Gong játék saját magunknak

Itt ez a csodálatos hangszer, amelynek segítségével tehetsz önmagadért.

Aki a gongon játszik, megtapasztal magából valami újat. Vagyis a gong vezet az önmegismerés útján. A gongon való játék elsajátításával kezelhetjük a belső állapotainkat.

Kijátszhatod magadból a feszültséget, vagy ha arra van szükséged, tudni fogod, hogyan játssz úgy a gongon, hogy megnyugtasd, vagy meditatív állapotba hozd magad.

A gongon való játék visszahat ránk, és ahogy egyensúlyba hozzuk a gongot, úgy mi is visszakerülünk a saját középpontunkba.  

És ez még nem minden!

Talán szükséged van arra, hogy felébreszd a kreatív energiáidat és meg is valósítsd az álmaidat. A számok energiájának játszásával közelebb kerülhetsz mindezekhez. A gongot ezért akár erőforrásként is használhatjuk.

Gonjáték egyéneknek

Egyéni gongmasszázs
 • Ha már megismerkedtél a gonggal, és már van egy kapcsolat közötted és a gong között,
 • Ha már túl vagy a Gong1-es tanfolyamon, és már sok tapasztalatot szereztél a magadnak való játék során,

Lassan kiléphetsz a család, a barátok, ismerősök körébe, és nyújthatsz számukra valami nagyon kedveset: figyelmet, törődést, hangajándékot, vagyis egy gongmasszázst.

Alkalmazhatod mindazt a tudást, technikát, szimbólumokat, amelyeket a tanfolyamon elsajátítottál. Ismertesd meg az embereket a gonggal kapcsolatos élményekkel, rezgésekkel.

Figyeld meg a hatást, szerezz tapasztalatokat, kérj őszinte visszajelzéseket! Tudni fogod, hogy mit játssz a kliensed kívánságának megfelelően. Ahogy haladsz a Gong1-2-3-4 képzéseken, úgy bővül a lehetőségek tárháza, bővül a repertoárod, és ha ég benned a tűz, amely gyakorlásra sarkall, úgy egyre magabiztosabb leszel, hogy mit nyújts annak, akinek játszol.

Gongfürdő 1
Hangfürdő a Harmony Jóga Stúdióban

Gong játék csoportnak

Hangfürdő, meditáció vezetése

A családnak, barátoknak, ismerősöknek nyújtott hangélmény után itt az idő arra, hogy egy nagyobb csoporttal is megismertesd a gongok rezgéseinek jótékony hatását. Pihentető, ellazító, feszültségmentesítő gongjátékot adhatsz azoknak, akik a napi rutin után kipróbálják a hangfürdőt. A „hangokban fürödni” szerencsés dolog, tartják ezt a mondást a Távol-Keleten.

A hangtálak és a gongok terében a résztvevők új testi élményeket élhetnek át, a hangfürdő alkalmas arra, hogy a kliens „magába igya” a hangokat és eljusson egy feszültségmentes állapotba.

A meditáció során a fókuszba a hangok figyelését helyezzük, megfigyelhetjük, hogy milyen testérzeteket váltanak ki belőlünk a hangok, és ezek az érzések hol jelentkeznek a testünkben. Miközben a résztvevőket vezeted, eggyé válhatnak a meditáció tárgyával.

A hangfürdő vezetése tanfolyam alatt elsajátítod a hangtálak és a gongok együttes használatát, kipróbálhatsz verbális lehetőségeket, megtanulhatsz egy-egy relaxációt, amely segít a cél elérésében.

Koncert, szinpadi fellépés

Egyéni performance

Egy gongos, hangtálas koncert alkalmával meditatív zenei élményt nyújthatunk egy csoport számára.

Több gonggal is dolgozhatunk, illetve bevonhatunk a gonghoz, illetve a hangtálhoz illő hangszereket, pl. óceándobot, szitárt, handpant.

Ez a lehetőség is meghozza az ellazulás és az új testi hangélmények megélését, a kíváncsiság kielégítését.

A Gong3-4-es tanfolyamán még inkább kilépünk a térbe, a Tam-Tam gongon kívül a Fen gongokat is bevonjuk, és felépítünk egy ún. „gong házat” is, amely még inkább kitárja a megtapasztalások lehetőségét…

Gong koncert a szegedi Lótus napokon

A tanfolyamot ajánljuk:

A Gongtanfolyamot ajánljuk minden olyan személynek, aki érdeklődik a hangok, a zene, a meditáció és a személyes fejlődés iránt, akik szeretnének elmélyedni a gongjáték és a hangfürdő világában.

A képzés mindenki számára nyitott, akinek van érdeklődése a témába és szeretné ezt elmélyíteni, akár csak önmaga számára, akár a szakmában való továbbhaladáshoz.

Nem szükséges előzetes tapasztalat, sem különleges zenei képzettség. Azok számára is alkalmas, akik a zene és a hangok területén szeretnék kibővíteni tudásukat és gyakorlati tapasztalatot szerezni.

Mit és hogyan fogok tanulni?

A Gongtanfolyamon számos témát tanulhatsz meg, amelyek közé tartozik:

 • tudatos, strukturált , meditatív játék
 • szívből jövő gongjáték
 • a gong játéktechnika alkalmazása különböző gongokon,
 • a számok energiájának és geometriai formáinak alkalmazása,
 • a gongok térbeli alkalmazásának lehetőségei,
 • meditációs és relaxációs technikák,
 • hangfürdő tervezése és tartása
 • a kliensekkel való kommunikáció.

A képzés gyakorlat orientált. Bemutatókon és demókon keresztül lehetőség lesz átélni, megtapasztalni  a gongjátékot. Gyakorlatokon keresztül elsajátítani a játék technikákat és tapasztalatot szerezni, a gongjáték és hangfürdők levezetésében.

A gyakorlati órák során pedig megtanulod: 

 • hogyan lehet felvenni a kapcsolatot a gonggal,
 • hogyan kell egy és két kezes játokmódokban játszani,
 • hogyan lehet figyelni a hangzásra az érzésekre,
 • hogyan tudod kialakítani a szívből jövő intuitív játékot
 • hogyan lehet a hangfürdőket megtervezni és levezetni.

A résztvevők folyamatos visszajelzést és személyre szabott támogatást kapnak az egyes gyakorlatok során, amely segíti az egyéni technikák kialakítását, a fejlődést.

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek egyéni és csoportos hangfürdők tervezésére, vezetésére, kliensekkel történő egyéni munkára.

Tüzes Fen gong

Szívből jövő játék

Tudatos és Strukturált meditatív gongjáték
 • A szívből jövő intuitív, tudatos, strukturált játék a gongtanfolyamon a gyakorlatban valósul meg.
 • A tanfolyam során résztvevők megismerkednek a gongokkal, a hangfürdő fogalmával és annak hatásával a testre, az elmére és az érzelmi állapotra.
 • A tanfolyam nemcsak a gongjáték technikáira fókuszál, hanem arra is, hogyan lehet a gongot és a hangfürdőt intuitív módon alkalmazni a személyes és a szakmai életben.
 • A tanfolyam során a résztvevők számos lehetőséget kapnak arra, hogy gyakorolják a szívből jövő, tudatos, struktúrált, intuitív gongjátékot, különböző csoportokban, egyéni és páros gyakorlatokban.

 • A résztvevők folyamatos visszajelzést és személyre szabott támogatást kapnak az egyes gyakorlatok során, amely segíti az egyéni technikák kialakítását, a fejlődést.

Tanulási módszerek

Gyakorlat orientál, tapasztalati úton történő tanulás
 

A Gongtanfolyam során különböző tanulási módszereket alkalmazunk, hogy a lehető legteljesebb és leghatékonyabb képzést biztosítsuk.

 1. Elméleti előadások: A tanfolyam során az elméleti előadások és bemutatók segítségével megismerheted a hangok és a gongok hatásait, a meditáció és a tudatos jelenlét alapjait, valamint a gongok és a hangfürdő alkalmazási lehetőségeit.

 2. Gyakorlatok: A tanfolyam során részt veszel gyakorlati foglalkozásokon, amelyek során megtanulod a gongok használatát, valamint a hangfürdő gyakorlati alkalmazását.

 3. Csoportos gyakorlatok: A tanfolyam során csoportos gyakorlatokon veszel részt, amelyek segítenek abban, hogy tapasztalatot szerezz a hangfürdő alkalmazásáról a gyakorlatban, és megismerd a gong egyéni és csoportos hatását.

 4. Tapasztalati tanulás: A tanfolyam során nagy hangsúlyt helyezünk a tapasztalati tanulásra, amelynek során lehetőséged van a saját élményeidre és érzéseidre koncentrálni, és a saját ritmusodban haladni a tanulásban.

Páros gong játék a gong tanfolyamon
TamTam és Fen gong a gong tanfolyamon

Gongok, amelyeken játszunk

 • Kínai Wuhanból származó Tam-Tam és Fen (Wind) gongokon játszunk.
 • A résztvevők megismerik a gongok közti különbségeket és tapasztalatot szereznek a gongok sokszínűségéből.
 • Megtanulják a gongok választásának technikáját.
 • Megtalálják azokat, melyek igazán szívből szólnak nekik.
 • Kis csoportokban dolgozunk. Így biztosítani tudjuk, hogy minden résztvevő kellemes hangulatú és figyelmes légkörben a hangzás teljességére figyelve, játszva tárhassa fel a gongjáték sokféle lehetőségeit.

Utazás a hangok csodálatos világában

Küldetésünk

Személyes küldetésünknek tartjuk, hogy Magyarországon is legyen lehetőség tudatos strukturált, szívből jövő meditatív gongjátékot és hangfürdő vezetést tanulni, akár a hangok, rezgések iránt érdeklődők, akár hangmasszőrök számára.

Küldetésünk, hogy a gongjáték tanításával és a hangfürdők vezetésével minél több embernek segítsünk a relaxációban, a stressz oldásában és az érzelmi egyensúly visszaállításában.

Ezen kívül az is fontos, hogy a saját életünkben is nap mint nap alkalmazzuk a tanítottakat és játsszunk a gongon, hogy tovább fejlődjünk ezen az úton, és az általunk keltett pozitív hatást átadhassuk másoknak is.

Amire büszkék vagyunk

Az óriás gong előtt - Zsuzsa

Zsuzsa

A hangmunka területén több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezem. Az Elisabeth Dierlich®-Gongausbildung koncepció® magyarországi képviselője, a Gong Akadémia egyik alapító tagja vagyok.

Az óriás gong előtt - Gyuri

Gyuri

A hangmunka területén több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezem. Az Elisabeth Dierlich®-Gongausbildung koncepció® magyarországi képviselője, a Gong Akadémia egyik alapító tagja vagyok.

Szakmai év
0 +
Tanfolyami résztvevő
0 +
Hangfürdő
0 +

Néhányan, akik már elvégezték a tanfolyamokat

Mit mondanak rólunk?

Hangfürdő vezetése 01

Megélni és átadni

Tanítani és játszani?

Mint oktatók, nem csak tanítjuk a gong játékot, de nap mint nap alkalmazzuk is a tanítottakat.

Fontosnak tartjuk, hogy ne csak elméletben beszéljünk a gongokról és a meditációról, hanem gyakorlatban is alkalmazzuk azokat.

Minden alkalommal, amikor a gongokon játszunk, lehetőséget kapunk arra, hogy elmélyítsük a saját meditációs gyakorlatunkat, és megtapasztaljuk a hangfürdő jótékony hatásait. Ezáltal aztán még hatékonyabban tudjuk átadni a gongjáték művészetét és értékét azoknak, akik tanulni szeretnének tőlünk.

 • Tanulunk és játszunk is, így mindig fejlesztjük és alkalmazzuk a gongjáték technikáit.
 • Azért is játszunk rendszeresen, mert így még jobban elsajátítjuk a gong játékának művészetét.
 • Mindennap alkalmazzuk a tanítottakat, hogy még mélyebben megértsük és átéljük a gong mindent átható rezgéseit.
 • Azáltal, hogy tanítunk is és játszunk is, lehetőséget teremtünk mások számára, hogy megismerjék és megtapasztalják a gong  áldásos hatásait.

Leggyakoribb kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

A tanfolyam sorozat azoknak szól, akik

 • érzéssel, szívvel szeretnének játszani a gongokon
 • tudatosan szeretnék alkalmazni a gongokban rejlő lehetőséet
 • szívesen használnák a gongokat egyéni és csoportos foglalkozások  keretein belül,
 • vagy különböző zenei projektekben, hangfürdőkön, akár más hangszerekkel együtt is,
 • vagy csak egyszerűen szívesen játszanának maguk örömére.
 • A későbbiekben gong-terápiás célra szeretnék használni tudásukat.

Nincs más típusú képzéshez kötött feltétele a tanfolyamon való részvételnek.
A képzés az alapoktól indul, így azok számára is nyitott a lehetőség, akik most szeretnének megismerkedni a gongok világával. 

 • Alapvető ismereteket a TamTam Gongról.
 • A gongokkal történő kapcsolatfelvétel különböző módjait.
 • Többféle játékmódot és ezeket gyakorolni is fogod.
 • Saját érzékelésednek és érzékenységednek fejlesztését.
 • Belső hozzáállásod kialakítását a gong játékban…

Nincs szükség előzetes felkészülésre vagy gyakorlásra a tanfolyamok előtt. Minden szükséges információt és gyakorlati tudást a tanfolyamok során sajátíthatod el.

 • Egyéni és csoportos foglalkozások keretein belül.
 • Pihentető hang meditációk és a hang utazások során.
 • Saját játékod színesebbé tételében.
 • Önmagad érzékelésének fejlesztésében.… 

Az alábbiakban található néhány példa a gongtanfolyamon való részvételre vonatkozó lehetséges kontraindikációkra:

 • Súlyos pszichés betegség vagy állapot, például akut pszichózis vagy személyiségzavarok
 • Súlyos fizikai betegség vagy sérülés, amely korlátozza a mozgást, a testhelyzetet vagy a légzést
 • Friss seb vagy sérülés, amely gyógyulásra szorul
 • Terhesség első három hónapja
 • A gongok által keltett erős hanghatások miatt epilepsziás rohamokra hajlamosak
 • A gongok hangjai miatt kiváltott intenzív szédülés vagy ájulás
 • Súlyos halláskárosodás vagy más fülproblémák, amelyek érzékennyé tehetik a hangokat

Fontos megjegyezni, hogy a felsoroltak csak példák, és minden esetben ajánlott konzultálni orvossal vagy egészségügyi szakemberrel, ha bizonytalanság merül fel. A biztonságos és hatékony részvétel érdekében mindig fontos, hogy az egyéni egészségi állapot és korábbi tapasztalatok figyelembevétele mellett történjen meg a döntés a részvételről.

A Gongakadémia minden szükséges felszerelést biztosít a tanfolyamokon, beleértve a gongokat, az állványokat és az ütőket. Azonban, ha valaki saját gongja van, az is használható a tanfolyamon.

Igen, az általunk szervezett gongtanfolyamok résztvevői számára tanítunk olyan technikákat, módszereket, gyakorlatokat, amelyek segítségével meg tudják találni a saját gongjukat. 

Az egyes gongoknak különböző hangja és rezgése van, és ezek hatással lehetnek a meditációs vagy saját élményre is. Ezért fontos, hogy a megfelelő gongot válasszuk ki a számunkra megfelelő felhasználási területre.

Tanfolyamainkon lehetőség van a különböző gongok kipróbálására, és segítséget nyújtunk a megfelelő gong kiválasztásában a résztvevők személyes igényei és céljai alapján.

Igen, az egyes modulok ismételhetők. Bár a modulok egymásra épülnek, és ajánlott azokat sorrendben követni, a résztvevőknek mindig van lehetőségük arra, hogy újra részt vegyenek bármelyik korábbi modulban, ha szeretnének elmélyülni a már megtanult technikákban, vagy ha szeretnének további gyakorlati tapasztalatokat szerezni a gongokkal való munka során.

Az ismételt részvétel során a résztvevők további tapasztalatokat és ismereteket szerezhetnek, és elmélyíthetik a korábban megszerzett tudást.

Ismétlők számára mindig jelentős kedvezmény vehető igénybe.

A Gongakadémia modul rendszerben fél évente rendszeresen indít tanfolyamokat, az egyes modulok általában havonta  kerülnek megtartásra.

A kurzusok általában januárban és szeptemberben indulnak, de közben is be lehet kapcsolódni az előfeltételek figyelembe vételével.

A pontos időpontokról és a tanfolyamokról mindig friss információkat találsz a Gongakadémia weboldalán.

A képzés díjáról és az aktuális kedvezményekről mindig friss információkat találsz a Gongakadémia weboldalán.

Minden egyes modul elvégzése után:
A Gong Akadémia tanfolyamain résztvevők részvételi tanúsítványt kapnak, amely igazolja a részvételüket és a sikeres tanulmányaikat. A tanúsítványon szerepel a képzés típusa és időtartama, valamint a résztvevő neve és az oktató aláírása.

A teljes kurzus elvégzése után:
Az Elisabeth Dierlich®-Gongausbildung képzés elvégzése után a résztvevők névre szóló tanúsítványt kapnak:
Gong-Klangpraktikerin / Gong-Klangpraktiker® Elisabeth Dierlich,
 amely igazolja a modulok teljesítését és az oktatás sikeres befejezését.
A tanúsítvány magyar és német nyelven is kiállításra kerül.

Emellett a képzésről részvételi igazolást is kapnak a résztvevők, amelyben részletesen szerepelnek a modulok, a képzés időtartama, a résztvevő neve, valamint az oktató aláírása.

Kérjél további információt most!